Vraag Maar Raak: Meditatie en medicatie

vmrEen heleboel vragen kunnen in je opkomen als je begint met mediteren of bij het lezen van boeken over het boeddhisme. Sommige vragen zijn makkelijker te beantwoorden dan de ander. Soms moet je simpelweg iets ervaren, een andere keer verschaft het lezen van een boek al een hoop duidelijkheid. Om te helpen bij het beantwoorden van vragen heb ik een aantal leraren gevraagd me te helpen. Deze week zal de vraag beantwoord worden door Shambhala leraar Acharya Han de Wit.

Sommige mensen hebben psychische problemen en moeten daarvoor medicijnen hebben, gaat dat eigenlijk wel samen met boeddhisme en mediteren?

indexHan de wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum (toen: Dharmadathu) van Europa op. Hij was door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche een jaar eerder in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten.Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Onderzoek dat hij rond 1980 begon aan de Vrije Universiteit te Amsterdam leidde tot een nieuwe vorm van psychologie, de contemplatieve psychologie.
bron: Shambhala.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s