Vlog: Mindful movements

Screen Shot 2012-12-13 at 9.28.58 PMMediteren kun je in kleermakerszit op een meditatiekussen doen maar je kunt het ook staand, rennend, dansend of springend doen. Ik zal verschillende soorten meditatie onder de loep nemen. Deze eerste keer onderzoek ik de wonderlijke wereld van “mindfull movement”.

Deze Mindful bewegingen zijn ontwikkeld door Thich Nhat Hanh, een Vietnamese zenmonnik. Waar je normaal gesproken op het meditatiekussen je volledig aandacht bijvoorbeeld op je ademhaling richt. Doe je nu staand een reeks van oefening met volledige aandacht.

In het mindfulness doe-boek staan 5 bewegingen beschreven maar oorspronkelijk bestaat de beoefening uit 10 bewegingen. Elke beweging herhaal je 3x voordat je overgaat naar de volgende beweging.

Wil je meer lezen en/of het zelf ook uitproberen? Kijk dan op de site van Leven in Aandacht voor een uitgebreide uitleg. Voor een instructie van Thich Nhat Hanh zelf kun je kijken naar dit filmpje.

Wie?

Thich Nhat Hanh (1926) is geboren in Centraal Vietnam en werd monnik op zijn zestiende. Hij is Zen leraar, auteur, dichter en vredesactivist en kreeg een nominatie voor Nobelprijs voor de vrede. In 1982 stichtte hij “Plum Village” een klooster in het zuiden van Frankrijk waar hij in eerste instantie veel Vietnamese vluchtelingen opving. Daarnaast heeft hij ook centra VS, Duitsland en Hongkong. [Meer weten]

Advertisements

2 thoughts on “Vlog: Mindful movements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s